Prilagodba

DANI OPĆINE SUHOPOLJE U “Staroj apoteci” otvorena 22. po redu izložba Gordane Čurik

Događanja   |   www.icv.hr  |  13.08.2021.
DANI OPĆINE SUHOPOLJE U “Staroj apoteci” otvorena 22. po redu izložba Gordane Čurik

U povodu Dana općine Suhopolje koji se obilježava višednevnim programom koji je započeo 7. kolovoza i trajat će sve do 15. kolovoza, jučer (četvrtak) je u prostoru Likovnog kluba „Paleta“ u Suhopolju, u “Staroj apoteci” otvorena izložba suhopoljske slikarice i članice LIK „Paleta“ i LIK „Nikola Trick“ iz Virovitice Gordane Čurik. Na izložbi koja će biti otvorena u narednih mjesec dana posjetitelji mogu razgledati pedesetak slika i suvenira na oslikanom staklu te raznih minijatura. Što se slikarske tehnike tiče, za ovu izložbu slikarica je pripremila najviše uradaka tehnikom akril. Ovo je Gordanina 22. izložba u ovom prostoru, a ukupno 36. samostalna izložba na kojoj je ova umjetnica izlagala svoja umjetnička dijela.

-S posebnim emocijama izlažem u svom Suhopolju, a to se osjeća i na ovoj izložbi, za koju dijela nisu učinjena po nekim prije zacrtanim planovima, nego su nastala upravo iz emocija, ono kada slikar uzme kist u ruke te prenese na platno ono što trenutno osjeća, bez nekih normi i pravila, a u najčešćem slučaju tada nastaju i najbolji radovi. Tako je bilo i samnom, motivi su različiti kao i tehnike i vjerujem da će se dopasti posjetiteljima izložbe – rekla je autorica Gordana Čurik.

Izložbu je otvorio načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat koji je pri tom zahvalio Gordani na svemu onom što čini da bi Suhopolje imalo svoj kulturni značaj.

– Ova “Stara apoteka” mali je hram kulture kojim se možemo itekako ponositi, a sve zahvaljujući umjetnicima kakva je i Gordana. U tom smislu Općina će i u budućnosti podržavati ovakve događaje, ali i dati svoj maksimum kako bi ih bilo što više; rekao je prilikom otvaranja izložbe načelnik Siniša Horvat. 

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.