KREDIN PROJEKT Ispred OŠ Suhopolje započela sadnja drvoreda, cilj je stvoriti prirodni hlad i učenicima ugodnije okruženje za rad

Novosti   |   www.icv.hr  |  25.11.2019.
KREDIN PROJEKT Ispred OŠ Suhopolje započela sadnja drvoreda, cilj je stvoriti prirodni hlad i učenicima ugodnije okruženje za rad

Nastavljaju se aktivnosti u sklopu projekta “Sinergija tradicije i baštine za održivu zelenu budućnost”, koji provodi suhopoljska Udruga KrEdA uz partnere, Općinu Suhopolje i Osnovnu školu Suhopolje.

Projekt je vrijedan više od 504 tisuće kuna kojeg u 90-postotnom iznosu sufinancira Ured za udruge Vlade RH kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje te ostatak Općina Suhopolje. Kroz 24 mjeseca, koliko traje provedba projekta, cilj je podići svijest stanovništva o održivom razvoju kroz partnerstva organizacija civilnog društva, škola i lokalne zajednice u svrhu ekonomske i socijalne kohezije.

spred Osnovne škole Suhopolje započela je sadnja jednog od dva planirana drvoreda. Postavljene su drvene ograde oko sadnica, koje će učenici zajedno s učiteljima oslikavati u bojama škole. Ovom akcijom, u sklopu već spomenutog projekta, cilj je ozeleniti okoliš škole i stvoriti prirodni hlad, kako bi se reducirala uporaba klima uređaja i učenicima stvorilio ugodnije okruženje za rad.

Uz djelatnike tvrtke Flora VTC, radove su pratili i ravnatelj OŠ Suhopolje Anto Škraba te koordinatorica projekta Matea Marek, koja je zadovoljna tijekom odvijanja projekta.

Marek je najavila i nove zanimljive aktivnosti, kao što je radionica s Lego kockicama, kroz koju će djeca učiti o suhopoljskoj kulturnoj baštini, arhitekturi i povijesti.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.