Odjel za turizam Visoke škole Virovitica će Turističkoj zajednici općine Suhopolje izraditi Strateški plan razvoja turizma

Novosti   |   www.vpz.hr  |  06.12.2019.
Odjel za turizam Visoke škole Virovitica će Turističkoj zajednici općine Suhopolje izraditi Strateški plan razvoja turizma

Turistička zajednica Općine Suhopolje izradu strateškog plana prijavila je na Javni poziv Hrvatske turističke zajednice za dodjelu potpora turističkim zajednicama za programe/projekte na turistički nerazvijenim područjima u 2019. godini. Izrada strateškog plana im je odobrena, a istu su povjerili Odjelu za turizam Visoke škole Virovitica.

Općina Suhopolje dosada nije imala strateške dokumente usmjerene razvoju turizma što Visokoj školi Virovitica dodatno povećava važnost i odgovornost za izradu ovog dokumenta. Strateški plan razvoja turizma trebao bi značajno utjecati na razvoj turističke ponude kako Općine Suhopolje tako i Virovitičko-podravske županije. Ovim dokumentom želi se odrediti smjer razvoja turizma osmišljavanjem primarnih turističkih proizvoda i oblikovanjem ciljeva koji se žele postići, odnosno definiranjem turističkih programa koji imaju perspektivu razvoja u gospodarski isplative programe.

Ova suradnja još je jedan dokaz prepoznatljivosti Visoke škole Virovitica kao važnog dionika u razvoju turizma na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini. Izradom Strateškog plana razvoja turizma Općine Suhopolje, Odjel za turizam Visoke škole Virovitica nadopunit će svoj portfolio razvojnih dokumenata u kojemu se već nalaze brojni projekti, strategije razvoja te akcijski planovi.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.