Pjevački zbor OŠ Suhopolje osvojio zlatnu, a OŠ V. Nazor srebrnu nagradu na natjecanju Vallis Aurea Cantat 2019.

Novosti   |   www.icv.hr  |  08.04.2019.
Pjevački zbor OŠ Suhopolje osvojio zlatnu, a OŠ V. Nazor srebrnu nagradu na natjecanju Vallis Aurea Cantat 2019.

Prošlog vikenda Pjevači zbor Osnovne škole Suhopolje i Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica nastupili su na 6. međunarodnom natjecanju dječjih zborova Vallis Aurea Cantat u Požegi. Organizatori ovog natjecanja su Glazbena škola Požega i Hrvatska udruga zborovođa, a natjecatelje je ocjenjivao međunarodni stručni žiri – Radmila Bocek (Hrvatska), Janja Knapić (Hrvatska), Milad Omranloo (Iran), Snežana Ponoš (Hrvatska) i Branko Starc (Hrvatska).

Na natjecanju je svoje znanje i talent pokazalo ukupno 24 zbora iz Hrvatske i Slovenije, koji su se natjecali u četiri kategorije: klasična glazba, folklorna glazba, popularna glazba i mješovita glazba. Žiri je ocjenjivao interpretaciju, pjevačko umijeće, težinu programa i opći umjetnički dojam.

Pjevači Osnovne škole Suhopolje ove godine su se okušali u kategoriji A1 (klasična glazba) te uz vodstvo učiteljice Irene Maras i klavirsku pratnju učitelja Zvonimira Gadanca osvojili zlatnu nagradu. Ocjenjivački stručni žiri je dodijelio voditeljici zbora Ireni Maras i nagradu za umjetničku izvedbu i pozadinski rad dirigenta, dok su pjevači Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica pod vodstvom Katarine Margetić također bili izvrsni osvojivši srebrnu nagradu.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.