Prilagodba

Suhopolje danas

TZ   |   18.06.2018.
Suhopolje danas

Suhopolje je općina na granici Slavonije i Podravine s ogromnim površinama zelenila i netaknute prirode koja pruža idealno mjesto za odmor u prirodi.

Smještena u središnjem djelu Virovitičko – podravske županije, Općina Suhopolje jedna je od većih općina u Virovitičko-podravskoj županiji s površinom od 166,70 km2, dok je prema broju stanovnika druga po veličini s 6.683 stanovnika i gustoćom naseljenosti od 40,08 st/km2.

Na području Općine Suhopolje poljoprivreda je osnovna gospodarska djelatnost i temelji se na raspoloživim zemljišnim resursima. Poljoprivredne površine čine najveći dio područja Općine oko 65%, dok je pod šumama oko 35% površine. Jedan od osnovnih identiteta Općine Suhopolje je poljoprivredna proizvodnja s dugom tradicijom bavljenja poljoprivredom i značajnim zemljišnim potencijalom, kao i povoljnim klimatskim uvjetima koji pogoduju razvoju poljoprivredne djelatnosti.

S obzirom na dugogodišnju tradiciju poljoprivrednih aktivnosti te prirodno bogatstvo šumskog područja, Suhopolje posjeduje izniman potencijal za razvitak seoskog turizma na svome području.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.