Suhopoljska KrEdA organizirala akciju prikupljanja starog papira u sklopu projekta „Sinergija tradicije i baštine za održivu zelenu budućnost“

Novosti   |   www.icv.hr  |  17.09.2019.
Suhopoljska KrEdA organizirala akciju prikupljanja starog papira u sklopu projekta „Sinergija tradicije i baštine za održivu zelenu budućnost“

Kulturna udruga KrEdA ovoga je vikenda održala akciju prikupljanja staroga papira u sklopu projekta „Sinergija tradicije i baštine za održivu zelenu budućnost“. Akciji su se pridružili brojni mališani, učenici OŠ Suhopolje i njihovi roditelji te su uspjeli prikupiti i veću količinu od planirane.

– Osim prikupljanja papira djeca su mogla ponešto i naučiti o važnosti recikliranja i čuvanja okoliša kroz edukativno kreativnu radionicu Eko Eko koju je pripremila i osmislila učiteljica – volonterka Irena Iličić kojoj se zahvaljujemo, također zahvaljujemo i Flori VTC na dostavljenom kontenjeru i što su podržali ovu akciju – rekla je predsjednica KrEdA-e Natalija Kožić Lukačević.

Inače, projekt „Sinergija tradicije i baštine za održivu zelenu budućnost“ vrijedan je 504.586 kuna i u 90 postotnom iznosu sufinancira ga Ured za udruge RH kroz Švicarsko–hrvatski program suradnje. Nositelj projekta je Kulturna udruga KrEdA, a partneri su Općina Suhopolje i Osnovna škola Suhopolje. Projekt traje 2 godine i bazirat će se na odgovornoj potrošnji energije, očuvanju kulture i tradicijske baštine i zaštiti okoliša. Cilj projekta je podići svijest stanovništva o održivom razdoblju kroz partnerske organizacije civilnoga društva, škola i lokalne zajednice u svrhu ekonomske i socijalne kozehije.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.