U sklopu predstavljanja “Plemićke rute” Virovitičko-podravsku županiju posjetit će novinari i predstavnici turističkih agencija

Novosti   |   www.vpz.hr  |  11.06.2019.
U sklopu predstavljanja “Plemićke rute” Virovitičko-podravsku županiju posjetit će novinari i predstavnici turističkih agencija

U sklopu projekta „Centar za posjetitelje – Dvorac Janković“, predstavljanja “Plemićke rute”, u ponedjeljak, 10. i utorak, 11. lipnja, Virovitičko-podravsku županiju posjetit će novinari i predstavnici turističkih agencija. Počevši od Hotela Kurija Janković (od 10,15 sati), novinari i predstavnici turističkih agencija, koji u našu županiju dolaze iz Zagreba, u dva dana će obići Zavičajni muzej Slatina, upoznati Sandru Jadek i kušati „Slatinski pjenušac“. Obići će i Dvorac u Suhopolju, te Crkvu Terezije Avilske u istom mjestu. Posjetit će i Dvorac Pejačević u Virovitici, Palaču Pejačević, Franjevački samostan i Župnu crkva Sv. Roka u Virovitici. Potom će vidjeti Podrum Vineda te Zlatni klas u Otrovancu. U utorak će obići Posjetiteljski centar Dravsku priču u Noskovcima, Jankovac, Rupnicu, Voćin i u njemu crkvu Pohođenja Blažene Djevice Marije odnosno Svetište Gospe Voćinske.

Projekt obnove Dvorca Janković u Suhopolju jedan je od najvećih i najznačajnijih projekata Virovitičko-podravske županije. Projekt je napisala VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko podravske županije, nositelj je Virovitičko-podravska županija, a partneri Gradski muzej Virovitica, Općina Suhopolje, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Autor arhitektonskog projekta obnove je 3LHD, interdisciplinarni arhitektonski ured. 

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.