U Suhopolju će se graditi 5D kino, jedino od Zagreba do Osijeka: Virovitičko-podravskoj županiji prošao projekt „Suhopoljski vremeplov“

Novosti   |   www.vpz.hr  |  18.12.2018.
U Suhopolju će se graditi 5D kino, jedino od Zagreba do Osijeka: Virovitičko-podravskoj županiji prošao projekt „Suhopoljski vremeplov“

Ministar turizma Gari Cappelli, donio je Odluku o odabiru projekata i dodjeli potpora temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2018. godini, a na temelju Strategije razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine. Tako je prošao projekt Virovitičko-podravske županije, koji je napisan uz suradnju s VIDRA-om „Suhopoljski vremeplov“ za koji će Ministarstvo turizma izdvojiti bespovratnih 480.000,00 kuna.

Ovim projektom će se u Dvorcu Janković u Suhopolju instalirati 5D kino, jedino takvo u ovom dijelu Hrvatske, od Zagreba do Osijeka.

– U tom kinu, će se prikazivali filmovi o povijesti grofa Jankovića, Suhopolju, Virovitičko-podravskoj županiji… Obogatit će se turistička ponuda ovoga kraj i upoznali posjetitelji s Virovitičko-podravskom županijom i Suhopoljem – istaknuo je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. (www.vpz.hr, Fotografija: Antonio Jurkin, Kristijan Toplak)

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.